21 Ocak 2010 Perşembe

Fatih tekke trabzonspor transferi neden bitmiyor Fatih tekke


Fatih tekke trabzonspor transferi neden bitmiyor Fatih tekke

Trabzonspor başkanı Sadri Şener, Fatih Tekke konusunda tüm merak edilenleri anlattı. İşte Şener'in ağzından; transfer neden bozuldu, kim bozdu, Tekke ne yapmalıydı gibi sorulara çarpıcı mesajlar...

Trabzonspor başkanı Sadri Şener, Fatih Tekke konusunda merak edilenleri anlattı. Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına konuk olarak katılan Şener, bu konuda yorumlarda bulundu, çarpıcı sözler sarfetti.

"Fatih bizim çocuğumuz. Trabzon’un ender yetiştirdiği isimlerden biri" diyen Şener, bir oyuncunun gelmesi ve gitmesi konusunda yönetimlerin kişisel fikirler belirteceğini ama hocaların son kararı vereceğini kaydederken, "Hocamız da kendisini istedi. Şimdi Haziran’da sözleşmesi bitiyor. Şimdi alamasak bile mukavele yapma durumumuz da var. Fatih, Ünal Karaman’la anlaşmaya vardı daha önce. Geçen yine kendisini gönderdim kulübüyle de anlaştık ve

sıkıntı yoktu. Ancak dün Zenit antrenörü kendisini kampa götüreceğini söyleyince bizim yapacağımız bir şey kalmadı. Ancak Fatih her zaman elini kolunu sallaya sallaya gelebilir. Bizim sevdiğimiz bir oyuncudur” dedi.

-"KULÜP HAVALİMANININ ALTINDA.."-
Fatih'in menajerlerinin farklı ifadelerinin olduğunu ve “Eski anlaşma geçerli değil, 5 ay önce başka şimdi başka” dediğini kaydeden Şener;
“Ben bu işten çok sıkıldım. Her programda, her merhaba diyene aynı soruya cevap vermek bizi yoruyor. Ancak kulüp havalimanın hemen altında duruyor. Fatih istediği zaman gelebilir. Kulübü ile konuyu her zaman halledecek siyasi ve politik güce sahibiz. Şuan yapacak bir şeyimiz yok ve bu transferi dondurduk diye herkesi de aydınlattık sonunda” diye konuştu.

-"FUTBOLCUNUN KİŞİLİKLİ OLANI.."-
Menajerlik konusunda dert yanan ve "Sadece Fatih için değil her kulüp için söylüyorum" diye devam eden Şener bu konuda ise şu ifadeleri kullandı;
“Menajerlik iyi müessese. Ama iyi menajerle, kültürlü, medeni menajerle çalışırsan iyi müessese. Menajerle olan ilişkilerinden kendilerini komple onlara emanet ederlerse kişiliksiz olurlar. Futbolcunun kişilikli olanı sahalarda iş yapabilir. Bu her futbolcu için geçerli. Transfer görüşmelerinde kendi görüşlerini aktarsalar işler daha kolay olur. Kulüp farklı diyor, menajer başka bir şey diyor. Menajerin de menfaati oluyor ve işine gelmeyince işi bozmak istiyor. Avantaj yerine dezavantaj olabiliyor menajerler. TFF Başkanına da söyledim 'buna çözüm bulun' diye.. Mesela yabancı bir oyuncu getirirken lisan bilmeyen menajer olmaz. TFF menajerleri belirler, Kulüpler Birliği’ne müracaat eder. Her kulübün dilinin yandığı bir menajer vardır zaten. Biz bu listeden menajerleri belirleriz ve o isimlerle çalışırız. Sadece FIFA lisansı ile olmaz bu. O menajer olur mu olmaz mı, biz kararı verebiliriz..”

-TEKKE'YE YANITLAR: "ÇOK PARA DA KAZANABİLİR.."-
Daha sonra Fatih Tekke’nin açıklamalarını izleyen Şener, golcü futbolcunun çaprıcı sözlerine tek tek yanıt verdi.

Açıklamasında Trabzonspor'un Zenit’le anlaşmadığını iddia eden Tekke’ye “O bizim problemimiz” diyen Şener, şöyle devam etti;
“Kulüp orada, havalimanının altında, gider imzayı atar. Biz kulüple anlaştık, sen de gidersin imzayı atarsın. Her futbolcu böyle yapar, kulübüne anlaştığını söyler. Biz Zenit’e parayı nasıl ödeyeceğimizi, kimle ödeyeceğimizi bile konuştuk. Belki de Fatih detayı bilmiyor. Ama ben başkan olarak buradayım uzatmanın da anlamı yok. Fatih kardeşimiz gelmek istediği zaman gelebilir. Gelmek istemezse başka kulübe de gidebilir, çok para da kazanabilir, kendi bileceği iş. Ama biz buradayız” dedi.

-"BEN PROFESYONELİM ALIRIM.."-
Tekke’nin açıklamasında, Şenol Güneş'i bir tarafa bırakarak “Ünal Karaman, bu transfer için çaba sarf eden etmeyen, yönetim kurulumuzdan içlerinde benim kadar Trabzonsporlu var mıdır?” sözü için ise çarpıcı bir yanıt verdi.
Şener şöyle dedi;
"Öyle bir tartı aleti yok. O zaman şu denebilir; ‘Sadri Şener kadar bu kulübe maddi şey veren var mıdır?’.. Ben profesyonelim alırım, Şener verir.. Senin tarzın odur.. Ama yanlış tabii, gençlik.. Ben herkes kadar Trabzonsporluyum. Bunun daha altı üstü olmaz”..

-"İŞİ MENAJERİN TELEFONU BOZDU"-
Trabzonspor’a gelişinde 6 ay önce konuşulan kendi yazdığı mukavelede 1,600 olan teklifi 1,500 yaptını belirten ve "O şartları kabul ediyorum. Bunun kabul ederseniz Zenit’e gidip beni alacak mısın" diye soran Tekke’ye “Alacağız” yanıtını veren Şener gülümsedi ve "İşin aslı nedir?" sorusu üzerine şöyle devam etti;

“İşin aslını biz de çözemeyince transferi durdurduk. Ama bu konudan ben de, kulüp de rahatsız oluyor. Kulübün daha önemli işleri var. Biz işin Zenit tarafını bitirmiştik. Hatta idman eksikliği var Fatih’in ve hoca da bir an önce gelmesi lazım dedi. Ünal da ‘eşyalarını hazırla gel başla’ demişti kendisine. Ünal, Moskova üzerinden sözleşme için gitti geçen akşam. Ama menajeri bizi arayıp ‘6 ay önceki anlaşma olmaz’ deyince biz vazgeçtik. Fatih Allah için böyle bir şey demedi..”

-"BOŞ MUKAVELE İMZALAMALIYDI"-
6 ay önceki anlaşmanın şifai olduğunu belirten Şener; “Bu anlaşmanın olmayacağını menajer söyledi. Zaten Fatih Tekke için menajere gerek de yoktu.. 30 yaşına gelmiş, kaptanlık yapmış, takımlarına mal olmuş futbolcular boş mukaveleye imza atarlar, bu usüldür. Kulüp onu taktir eder doldurur. Ama menajer ararsa şık olmuyor tabii. Ona da kabul diyoruz, biz buradayız.. Fatih şimdi Rusya’ya gidiyor ama biz Zenit’le anlaşırız. Zenit’le iş yapan birinin kefaletiyle bu işi bitiriyoruz zaten. Devletten de yardım alarak Faruk Özak desteğiyle bu işi yaptık. O tarafımız da boş değil, çok dolu.. Fatih’le ilgili cümleleri seçiyoruz, onu kırmak üzmek istemiyoruz. Dubai’deki kampa gitsin ama yine gelebilir. Kapımız her zaman açık. Nokta.”

Hiç yorum yok: