25 Ocak 2010 Pazartesi

Big Mutha Truckers 2 indir download bigmtha süper oyun full indir download

Big Mutha Truckers 2: Truck Me Harder - Full - Oyun indir - Download - Yükle




: RELOADED
: www.fulloyun.com
: Mevcut
: Sanal Sürücü
: Max Payne
: 3 (200 MB)
: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.




Hani şu uzun yola çıktığınızda, geçtiğiniz karayolu çift şeritli ise ve yokuş yukarı gidiyorsanız önünüde bir türlü geçit vermeyen ve 15 ila 20 km/s hızlarla seyir eden yolların çilekeş kamyoncuları varya... Hiç onların hayatını konu alan (biraz abartılı da olsa) bir oyunun yapılacağını, hatta oldukça fazla tutulup tüm oyun platformlarında birer örneklerinin çıkmasının ardından, ikincisi için yoğun ilgi alacağını düşünür müydünüz? Peki ya bu oyunun simülasyon gibi ticari öğelere, rol yapma oyunları gibi karakterlerle iletişim gerekliliğe sahip olup, birde arcade tarzı yarış oyunlarının örneklerini içinde barındırmasına ne dersiniz? İşte karşınızda arcade kamyonculuk oyunu Big Mutha Truckers 2...

Kamyoncuyum, çekerim cefa...

Big Mutha Truckers, 2003 yılında ilk olarak konsol versiyonları ile piyasaya çıkmış bir arcade oyunuydu. Genel amaç, TIR şoförlüğü yaparak çeşitli şehirler arasında ticareti sağlamaktı. Ancak oyunu güzel kılan bu ticaret ortamı içerisinde kanuna ayrıkı işler çevirip, yüksek hız sınırlarını aşarak yollarda adrenalin yüklemesi yapmak idi. Oyunun genel yapısı hep kanuna, ahlâka aykırı işler yaparak biraz da stres atmak üzerine kuruluydu. Belki de bu yüzden oyunun kalitesi çok yüksek olmamasına karşın fazlasıyla sevildi ve kısa süre içinde PC versiyonu ile tekrar gündeme geldi.

Yaklaşık iki sene sonra yine ilk olarak konsol versiyonları ile karşımıza çıkan Big Mutha Truckers 2, daha güzel grafikleri, daha kapsamlı oyun yapısı ile dikkat çekse de ilk oyunun hemen hemen aynısı olması nedeniyle biraz hayal kırıklığı oldu. Yine de piyasada kolay kolay benzerine rastlanmayan oyunun, ciddi satış rakamlarına ulaştığı da bir gerçekti. Konsol versiyonları ile kısa bir süre hüküm sürdükten sonra nihayet bu çılgın kamyonculuk oyunu PClerimizde yerini aldı.

Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza

Big Mutha Truckers 2: Truck Me Harder, tıpkı daha evvelki oyunda olduğu gibi ticaret ve aksiyon üzerine kurulu. Oyuna başlar başlamaz yapmamız gerekenler son derece basit; elimizde bulunan para ile ticaret yapacak malları almalı daha sonra harita üzerinde çeşitli şehir merkezlerine ulaşarak onları teslim etmeli ve kâr elde etmeye çalışmalıyız. Zamanla TIRımızı geliştirerek daha yüksek kapasiteli ya da daha sağlam kasaya ve daha hızlı motora sahip hale getirerek modifiye etmeli zaman sınırlaması konulan yollarda adeta terör estirmeliyiz.

Bize sunulan dört adet karakterden herhangi birini seçip, ilk zorunlu görevimizi de yaptıktan sonra özgür bir biçimde ticari hayatımıza başlıyoruz. Şehirlerdeki barlara girdiğimizde oradaki insanlarla uzun sohbetler yapabiliyor, varsa ek görevler alabiliyor hatta kumar oynayabiliyoruz. Her şehirde farklı kağıt oyunlarını sunan karakterler arasında kimi zaman poker, kimi zaman blackjack gibi oyunlar oynayabiliyoruz. Hatta bazen hayatınızda hiç görmediğiniz kadar garip kağıt oyunlarıyla da karşılaştığınız oluyor. Modifiye bölümünde ise TIRlarımızın kapasitesini, arka vagonun şeklini ve modelini, motorun gücünü değiştirebiliyoruz. Hatta taşıdığımız malların genelini bozulacak yiyecekler oluşturuyorsa, bunlar için TIRımıza bir soğutuculu romörk gelişimi bile yapabiliyoruz.

Şehirlerin barlarında alabildiğimiz ek görevler oyunun güzel bir parçası. Yeni ulaştığımız şehirde menü içerisinde dolaşırken, eğer bar kelimesinin yanında soru işareti varsa orada ek görev var demektir. Bu ek görevler genelde zamana karşı yapılan mini yarışlar oluyor ve hem kolay olduklarından hem de kısa yoldan iyi gelir sağladıklarından es geçilmemesi gerekiyor. Sözgelimi ek görevlerin birinde belli süre içinde arabayı alıp hızlıca kullanmamız, haritada gösterilen yerlerdeki objeleri toplamamız isteniyor. Başka bir görevde ise yine aracı hızlı kullanıp bu sefer gösterilen noktalarda hızımızı düşürüp geçmemiz isteniyor. Zamana, beceriye ve aksiyona dayalı olan bu ek görevlerin oyuna kattığı heyecan tartışılmaz.

Bir garip kamyoncu ticaretten ne anlar

Ulaştığımız her şehirde standart menü ekranı ile karşılaşıyoruz. Burada alışveriş yapabiliyor, bara gidebiliyor ya da aracımızı modifiye edebiliyoruz. Alışveriş ekranı tıpkı Port Royale oyununda olduğu gibi şehirler arası mal taşımacılığı yapacağımız objeler; yiyecek, içecek, giysi, elektornik eşya, uyuşturucu ve kaçak eşya gibi pek çok cisimden oluşuyor. Burada cisimler arasında tehlikeli olma durumlarına göre belli bir sırlama oluşturulmuş durumda. Yani basit bir eşyayı taşımanın herhangi bir mahsuru yokken, uyuşturucu ve kaçak eşya gibi cisimleri taşıdığımızda polis tarafından kovalanabiliyoruz. Elbette zorluk ve tehlikelilik durumlarına göre bu cisimlerin kâr seviyeleri de şekilleniyor.

Ticarette dikkat etmemiz gereken unsurlar genelde çok basit. Her şehrin kendine has ucuz malları ve pahalı eşyaları var. Mesela bulunduğumuz şehirdeki malların listesine kısaca göz gezdirirsek Deal of the Day, yani günün ucuz malı olarak belirtilen eşyaları aldığımızda mutlaka bir sonraki şehre bol kârla satacağımız anlamına geliyor. Bunlara dikkat ederek kısa yoldan zengin olmamız mümkün.

Ne kadar Bonusum birikmiş?

Para kazanmanın tek yolu ticaretten ve ek görevlerden geçmiyor elbette. Tıpkı pek çok arcade oyununda olduğu gibi Big Mutha Truckersda da yol üzerinde çeşitli ayrıntılara dikkat ederek bol para kazanmak mümkün. İlk olarak dikkat edeceğimiz unsur hiç şüphe yok ki zaman. Eğer belirtilen süreden evvel teslimat noktasına ulaşırsak yüklü bonus kazanıyoruz. Bunların haricinde bir de yol üzerinde karşılaşacağımız arçlara vuruarak da para kazanıyoruz! Hatta öyle ki karşımıza çıkan araca çok sağlam vurur, bir de yol üzerinde metrelerce sürüklersek kazanacağımız puan ve para bir o kadar artıyor.

Yine yol üzerinde sıkça karşılaşacağımız ve dikkat etmemiz gereken özellikler var. Son sürat yolda ilerlerken kimi zaman gözden kaçırdığımız sağ ve sol taraflarda duran küçük klübeleri yıkarak puan kazanabiliyoruz. Kimi zaman üzeri işaretli araçlar, kimi zaman ise otostop çeken kişiler para kazanmanın diğer yolları. Fakat sürekli olarak tetikte bulunmamız gerekli. Mesela yoldaki polislere asla çarpmamalıyız. Yoksa hemen takibe alınıyoruz. Takip edildiğimiz zamanlarda ise mutlaka aracımızın sağlığına dikkat etmeliyiz. Aksi halde motorumuz fazla zarar aldığında yolda kalıyoruz. Son olarak yine güzel bir ayrıntı olan uzaylıların istilası var ki oyuna büyük heyecan katıyor. Siz son derece sakin (!) yolunuzda ilerlerken belirli yerlerde ani uzaylı saldırılarına maruz kalabiliyoruz ve üzerimizde bir uçan daiire ile yol alıyoruz. Burada yapmamız gereken; çok seri biçimde sağa sola direksiyonu kırmak ve uzun süre uçan dairenin altında kalmamak.

Kamyonculuğun çekilmez yanları

Big Mutha Truckers 2 isimli bu nadide arcade, yarış ve ticaret oyunumuzun tüm temeli zamana ve paraya dayalı olduğundan yapmamız gerekenler hep sınırlı. Aldığımız malları bir an evvel yerine ulaştırmak için hızlı bir kamyon sürüşü yaşıyor, yollarda tutunmaya çalışıyoruz. Fakat belirtmem gereken önemli bir eksiklik ise oyunun kontrolleri çok kötü. Yani TIRı bırakın 30 derece döndürmeyi, azıcık yerinde oynatmak bile mesele. Üstüne üstlük bir de yol üzerindeki cisimlere ya da kenarlardaki bordürlere çarptığımızda aracın fizik kurallarına aykırı tepki vermesi çoğu zaman kullanışımızı ters yönde etkiliyor. Neyseki yol üzerinde bulunan cisimlerin büyük bir kısmı hasar alıyor ya da yok oluyor da geçecek bir yol buluyoruz. Yoksa zamanında teslimat yetiştirmek neredeyse hayal olacak.

Grafik açısından inişli çıkışlı seyir izleyen oyunumuzun bol renkli olduğunu ve cıvıl cıvıl harita dizaynı ile bizi karşıladığını söylememiz gerek. Yüksek çözünürlükte ve anti alising açıldığında epeyce güzel gözüken oyunun, grafik açısından eksiklikleri animasyonlarda ve doku tekrarında. Ayrıca haritanın çok uzak bölümlerini gösteren arkaplanlar da oyun içi grafikleriyle ciddi anlamda çelişecek biçimde düşük kalitede. Arcade mantığı üzerine kurulu olduğundan hem şehir geçişler ani oluyor ve günlük gülistanlık bir mekândan aniden karlı bir ortama giriş yapabilmemiz göze çarpan bir başka nokta.

Big Mutha Truckers 2nin belki de en başarılı yanı müzikleri. Country-Rock karışımı oyun içi müzikler gerçekten çok başarılı, hatta oyun dışında bile dinlenilecek kalitede. Yine oyun içinde aksiyonun ortasında dinlediğimiz YAK FM de gerçekten çok başarılı. Tıpkı Grand Theft Auto oyunundaki radyo mantığı ile yapılmış bu müzikler arada konuşan DJ ile oyuna farklı bir renk katmış. Sesler de tıpkı müzikler kadar güzel. Hatta oyunun çoğu yerinde bulunan cisimlerin ve kişilerin iğrençlik seviyesini de seslerle birlikte hissediyorsunuz.

Sonuç olarak, ciddi oyun kıtlığı yaşadığımız şu sıcak günlerde hiç kafanızı yormadan biraz eğlence için oyun oynamak istiyorsanız Big Mutha Truckers 2 iyi bir seçim olabilir. Güzel müziklerle birlikte adrenalin dozajı yüksek TIR şoförlüğü belki hoşunuza gidebilir.







İletim Sistemi: Win XP/2000/ME/98/XP
Ekran Kartı: 16 MB
RAM: 96 MB
İşlemci: 500 MHz
DirectX: 9.0c


YOK




Link Kodu:
http://netload.in/dateisf7BpsgHoN/BIMUTRIK.FO.Max.Payne.part1.rar.htm http://netload.in/datei2bmALJC8SB/BIMUTRIK.FO.Max.Payne.part2.rar.htm http://netload.in/dateiN56qTEbl7c/BIMUTRIK.FO.Max.Payne.part3.rar.htm 
Link Kodu:
http://filefactory.com/file/a2d0079/n/BIMUTRIK_FO_Max_Payne_part1_rar http://filefactory.com/file/a2d008c/n/BIMUTRIK_FO_Max_Payne_part2_rar http://filefactory.com/file/a2d01ef/n/BIMUTRIK_FO_Max_Payne_part3_rar 
Link Kodu:
http://hotfile.com/dl/24939219/d87a4d4/BIMUTRIK.FO.Max.Payne.part1.rar.html http://hotfile.com/dl/24939218/315f0bc/BIMUTRIK.FO.Max.Payne.part2.rar.html http://hotfile.com/dl/24939217/0260cc0/BIMUTRIK.FO.Max.Payne.part3.rar.html 

Hiç yorum yok: