9 Kasım 2010 Salı

Kinect Hack'lendi,Pc de calıstırma kinect

Kinect Hack'lendi, ArKinect Hack'lendi,Pc de calıstırma kinecttık PC'de Çalışabiliyo
Geçtiğimiz günlerde New York'ta bulunan bir firma olan Adafruit Industries, Kinect'i Xbox 360 olmadan ilk çalıştırabilecek kişiye 2.000$ ödül vereceğini açıklamıştı. Bu yarışmayı kazanabilmek için ise Kinect'i Xbox 360'dan bağımsız kontrol edebilmenin yeterli olacağı söylenmişti. Görünüşe göre yarışmanın galibi belli oldu.
Açık kaynak kodlu yazılımlar üreten NUI Group'un bir çalışanı, Windows 7 yüklü bir PC ile Kinect'i dışarıdan kontrol etmeyi başardı. AlexP isimli kişi, Kinect'in kamera motorunu yönetebildiği gibi, aynı zamanda da hareket algılayıcı sistemin renkli ve kızılötesi görüntülerini de PC'ye aktarabiliyor. Ayrıca kendisinin daha önce PlayStation'ın Eye kamerasını da PC'de çalışabilecek şekilde modifiye ettiği biliniyor.
Microsoft'un bu duruma yaklaşımı ise sert oldu. Firma adına konuşan bir yetkili, Microsoft'un ürünlerinin modifiye edilmesine göz yummayacağını ve bu tip girişimleri engellemek için donanımı geliştirdiklerini belirtti. Elbette aşağıdaki videodan görülüyor ki bu engelleme girişimleri başarısız olmuş. Microsoft'un, kendi haklarını koruyabilmek için yasalara başvuracağı açıklandı. Kinect'i Windows 7'de çalıştırmayı ve renk derinliği gibi özelliklerini kullanmayı başaran AlexP'nin ilgili videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok: