Bazı sitelerde sayfayı her yenilediğinizde reklam bloğundaki google reklamlarının tablo, kenarlık, yazı ve link renklerinin değiştiğini görebilirsiniz. Bu reklam çeşidinin faydası ve nasıl yapıldığına ilişkin açıklama aşağıdadır.

Google Adsense İle Değişken Renkli Reklam Kurulumu

Herşeyden önce bu reklamları sitenize yerleştirmek için kullanabileceğiniz bir google adsense hesabınız olması gerekmektedir. Hesabınız yoksa kendinize bir google adsense hesabı açınız. Değişken renkli reklamları sitenize koymak için yapılması gerekenler sırasıyla aşağıda verilmiştir.

1.) İlk olarak AdSense Kurulumu menüsü altındaki İçerik için AdSense seçeneğine tıklayarak reklam seçim menüsüne geliniz. Girmeniz gereken yer aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

Google Adsense Değişken Renkli Reklam Kurulumu

2.) Bu aşamadan sonra Reklam birimi seçeneğini varsayılan olarak bırakınız (resim ve metin reklamlar). Devam et butonuna tıklayarak bir sonraki aşamaya geçiniz.

3.) Bu aşama artık reklamlarımızın değişken renkli veya sabit belirlediğimiz renkli olmasını sağlayan bölümün bulunduğu sayfadır. İlk olarak biçim altındaki sitenize uygun reklam bloğunu seçiniz. (ör 728×90, 468×60 vs..) Daha sonra Renkler bölümünde bulunan Paletler seçeneğinden seçim kısmında en alt tarafta bulunan Çoklu paletleri kullan seçeneğini seçiniz. Aşağıdaki resimde gerekli seçim gösterilmiştir.

Adsense Değişken Reklam Seçimi

4.) Bu aşamadan sonra karşınıza çıkan palet seçim kısmında ctrl tuşunu kullanarak o reklam birimi için farklı farklı hangi paletlerin kullanılacağını seçiniz. Maksimum 4 tane farklı palet seçimini aynı anda yapabilirsiniz. Yani buda aynı reklam biriminin farklı zamanlarda maksimum 4 adet faklı palet gösterimi yapacağı anlamına gelir. Bu seçimi yaparken adsense’in hali hazırdaki paletlerini kullanmak istemiyorsanız kendi oluşturduğunuz paletlerden de seçebilirsiniz. Aşağıda örnek 4 lü bir seçimi görmektesiniz.

Adsense 4 değişken renkli reklam seçimi

Bu aşamalardan sonraki diğer kısımlar bildiğiniz şekildedir. Reklamların diğer ayarlarını ayarlama, kanal seçimi ve kod alma kısımları hakkında fazla bilginiz yok ise adsense ile para kazanma başlığı altındaki reklam kurulumu bölümünü inceleyiniz. Artık reklam bloğunuz sayfa her yenilendiğinde seçilen paletlerdeki renklerde farklı farklı gözükecektir.

Adsense Değişken Renkli Reklam Seçiminin Avantajları Nelerdir?

Herşeyden önce tabiki avantajların tüm amacı tıklama oranlarını arttırmak ve dolayısıyla kazanılan parayı arttırmaktır. Değişken renkli reklam seçimleri ile aynı blokta bulunan reklam kodları her seferinde farklı tonlama ve renk ile gözükeceği için kullanıcıların ilgisini ister istemez çok daha fazla çekecektir. Buda tıklamaları ve elde edilen gelirleri arttıracaktır. Sayfa yapınız uygun ise çok renkli adsense reklam kodlarını kullanmanızı tavsiye ederiz.