19 Aralık 2009 Cumartesi

Forum altyapıları bilinen forumlar forum uygulamaları burada hepsi vbulletin woltlab phorum..

vbulletin

En iyi forum uygulamlarından biri olan vbulletin,ücretli bir seçenek olarak öne çıkıyor.PHP tabanlı olan bu yazılımdaki eklenti desteği sayesinde şablonlar üzerinde düzenlemeler yapılabiliyor.

vbulletin.com

Invision Power Board

Bir başka ücretli alternatif olan IPB’nin standart lisans ücreti 150 dolar.Eklenti desteği deson derece iyi.Birçok eklentisi,vBulletin’nin eklentileri ile aynı görevi üstleniyor.IPB ve vBulletin forularının aynı içerikli eklentilerini karşılaştırdığımızda,IPB eklentileri çok çok daha az sistem kaynağı tükettiğini söyleyebiliriz.

insionpower.com

Simple Machines Forum

PhpBB ile beraber ücretsiz forum yazılımları arasında oldukça saygın bir yere sahip olan SMF,PHP tabanlı bir yazılım.İlk kez forum sitesi kurmayı düşüyorsanız ve de ileride ücretli bir forum yazılımına içeriğiniz zarar görmeden terfi etmek istiyorsanız,SMF’i tavsiye ederiz.

simlemachines.org

PhpBB

Ücretsiz olan SMF’e oranla kullanıcısı oldukça fazla ve adından da anlaşıldığı gibi PHP altyapısını kullanıyor.Çalıştırıldığı sunucu üzerinde sistem kaynaüını en az tüketen forum yazılımı olma özelliğini taşıyor.Eklenti desteği rakipi SMF’e göre oldukça fazla ve SEO modülü,ücretli rakibi vB’nin SEO modülü kadar etkili çalışıyor.

phpbbturkey.com

bbPress

Wordpress takımının bir forum projesi olarak kullanıcılarına sunduğu bbPress yazılımı,kurgu olarak diğer forum yazılımlarından tamamen farklı.PHP tabanlı ve aynı zmaanda en hızlı forum yazılımı olarak bilinen bbPress’in kurulumuda ve kullanımıda tamamen Wordpress rahatlığını hissedebilirsiniz.

bbpres.com

XMB

PHP tabanlı olan XMB de son derece pratik ücretsiz forum yazılımı olarak dikkat çekiyor.Eklenti desteği diğer yazılımlara oranla az olsa da temel ihtiyaçlarınızı giderecek tüm eklentiler var.Yazılımın SEO desteği henüz bulunmuyor.

xmbforum.com

Web Wiz

ASP tabanlı forumların en kaliteli markalarından biri olan Web Wiz diğer forum yazılımlarından farklı olarak ücretli ve ücretsiz şekilde iki farklı sürüm olarak sunuluyor.Ücretli sürümün fiyatı 130 dolar.Yazılımın SEO desteği henüz bulunmuyor.

webwizguide.com

ASPPlayground.NET

Web Wiz gibi ASP altyapısına sahip bir forum yazılımı.Fakat Web Wiz kadar kolay bir kullanıma sahip değil.Yazılımın SEO yerine SEF desteği bulunuyor.Fakat bu tarz bir kullanım konulara iki farklı adresten ulaşılmasına neden oluyor.Yani arama motorlarının sitenize odaklanması oldukça zorlaşacaktır.

aspplayground.net

Woltlab Burning Board

WBB,PHP tabanlı çok güçlü bir forum yazılımı olma özelliğini taşıyor.Yazılımın 70 ila 270 dolar arasında değişen üç farklı lisans satış fiyatı bulunuyor.WBB kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu,tercihlerini standar lisanstan yana kullanıyorlar.Yazılımın Türkçe dil desteği de mevcut.

www.woltlab.com

Phorum

bbPres yazılımı ile beraber,en hızlı PHP tabanlı forum yazılımı.Eklenti kurulum aşamaları,aynı Wordpress’te olduğu gibi etkinleştir ve etkisizleştir komutlarından oluşuyor.

Hiç yorum yok: