24 Nisan 2016 Pazar

Tuvalet eğitimi nasıl verilir tuvalet temizliği nasıl olmalıdır?


Tuvalet eğitimi nasıl verilir tuvalet temizliği nasıl olmalıdır?
Peki ya tuvaletler? Evet özellikle tuvaletler hijyen bakımından en dikkat edilmesi gereken yerlerdendir. Ancak bu takıntı haline getirilmemesi gereken bir durumdur. Zira ister kimyasal isterseniz belirli malzemeler kullanarak buraları dezenfekte edebilirsiniz. Kimyasallar ile dikkat etmeniz gereken iki kimyasal maddeyi birbirine karıştırmayınız.
Çok önemli not;  Kezzap (Tuz ruhu) ve Çamaşır Suyu birleşiminden dolayı bir çok kişinin koku duyu alma sinirleri işlev göremez hale gelmiştir. Bu yüzden kimyasal ürünler ile başka ürünler karıştırırken bilinçli olunuz.
Artık kimyasal malzemeler olmadan da temizlik yapmak çok rahat gerçekleşmektedir. Bunu tuz ile sirke ile veya karbonat ile gerçekleştirebiliriz.
Öncelikle eldiven ve maskenizi takmalısınız. Eğer kimyasal madde kullandıysanız zehirlenmelerin önüne geçmek için bunu yapınız.
Önce sifonu çekerek su ile tuvaletin temizlenmesini sağlayın. Tuvalet fırçası ile inatçı lekeleri temizleyebilirsiniz.
Sirkeyi tuvalet temizliğinde kullanmak için; Tuvaletinize 2 bardak kadar sirke dökünüz ve bir gece bu şekilde bekletiniz. Ertesi gün de sifonu çekerek durulanmasını sağlayın.
Karbonatı tuvalet temizliğinde kullanmak için; Tuvaletinizde  sifonun bulunduğu su haznesine ayda bir defa yarım bardak civarında karbonat dökünüz. Ya da karbonat ile lekeleri fırça ile ovalayabilirsiniz.
TOPLUMDA TUVALET
Temizlik, her alanda yapılması gereken kurallardan biridir. Sağlıklı bir yaşamın anahtarı olan temizlik, küçük yaştan itibaren çocuklara öğretilmedir. Bu durum onların daha sağlıklı bir toplum oluşturabilmesi için önemlidir.
Yaşadığımız dönemin şartlarına bakacak olursak; ev, çarşı, metro, sinema gibi bir alanlar temizliğin olması gereken mekanlara örnektir. Özellikle toplu halde kullanılan yerlere baktığımızda tuvaletler ön sıralarda yer almaktadır. Bu yazımızda tuvalet temizliğinin ne şekilde olması gerektiğive nelerin yapılması gerektiği hakkında bilgi vermeye çalışacağız.
Tuvalet nedir?
İnsan ve hayvanların doğal ihtiyacını gidermede kullandığı yer yada şekildir. Her canlıya göre tuvalet ihtiyacı farklılık gösterir.
Toplu halde kullanılan tuvaletlerde temizlik adabı nasıl olmalı?
  • Nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakmalıyız. Bu cümleyi genelde toplu olarak kullanılan tuvaletlerde görmekteyiz. Tuvalet ihtiyacı sonrası oranın başkası tarafından da kullanılacağı düşünülerek temiz bırakılmalıdır.
  • Tuvalet ihtiyacı öncesi ve sonrası peçete kullanmaya dikkat etmeli. Su ile temizliği ihmal etmemeliyiz.
  • Tuvalet sonrası sifonu kullanmayı unutmayınız.
  • Özellikle erkekler için ayakta tuvalet ihtiyacı giderilmemesi hem sağlık hem de temizlik açasından önemlidir.
  • Tuvalet sonrası ellerimizi güzelce sabun yada sıvı sabunla yıkamalıyız.
Sonuç itibari ile temizlik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmalıdır. Toplu kullanılan alanlarda her birey olabildiğince kullandığı alanı temiz tutmalıdır.

Hiç yorum yok: