30 Nisan 2016 Cumartesi

Çocukların eğitimi hırçın olmamaları için yapılması gerekenler yapmamız gerekenler hırçınlık eğitimi

Çocuğumuzun ruhen sağlıklı bir birey olması ve özgüvenle yetişmesini sağlamak için ona izin vermeli kendisine zarar verecek şeylere yöneldiğinde önce sözle bağırmadan uyarmalı yaklaştığında müdahale etmeli durumu zararlı gibi net ve gerçek sözlerle açıklamalıyız. İstediğiniz bir şeyden sürekli uzaklaştırıldığınızda ne hissederdiniz? Bu düşünceyi aklınızda bulundurarak ona izin vermeli ve sadece kendine zarar verecek maddelerden uzak tutmalıyız. Hırçınlığını dikkat çekici bir davranış olarak göstermemek için hırçınlaştığında ve bu tür davranışlara yöneldiğinde bütün ilgiyi onun üstüne yöneltmemeli, ilgi isteme şekli haline dönüştürmemeliyiz. Her zaman için geçerli olan davranış ona öğretmek yerine onun sizi örnek aldığını unutmadan davranmaktır.
Öğretmeye Çalışmak Yerine Örnek Olmaya Çalışmalıyız
Çocuklar söylediklerimizi dinlemek yerine yaptıklarımızı örnek alırlar. Bu yüzden de onun bizi doğru şekilde örnek almasını sağlamak için doğru davranışları öncelikle kendimiz yapmalıyız. Bizi örnek alan çocuğun, olası yanlış ya da çocukça davranışları olabileceğini unutmamalı, güzel bir şekilde uyarmalı ve sakinliğimizi korumalıyız. Çocukluğunu yaşayan çocuk ruhsal olarak iyi bir gelişim yaşayacak ve doğru şekilde yetişmiş olacaktır. Özet olarak yapmamız gereken şey onun olgun davranışlar sergileyemeyeceği v e çocuk olduğunu unutmamak, hırçınlığını ilgi kaynağı yapmamak ve zararlı davranışlar sergilediğinde güzel sözlerle uyarmak olmalıdır. Kaybedeceğimiz bir inatlaşmaya asla girmemeli ve çocuğumuzla inatlaşmamalıyız.

Çocuklarda Hırçınlığın Sebepleri Ve Yapmamız Gerekenler

Çocuklarda hırçınlığın asıl sebebi çocuğun kendini ifade etmek isteyişi ya da ailenin çocuğa karşı uyguladığı tutarsız davranışlardır. Her anne-baba sağlıklı ve özgüveni yüksek başarılı çocuklar yetiştirmek ister. Bu yüzden de Her anne-baba sağlıklı ve özgüveni yüksek başarılı çocuklar yetiştirmek ister. Bu yüzden de yapmamız gerekenleri iyi bilmek ve doğru davranışlarla çocuğumuza davranmamız gerekmektedir. Öncelikle çocuğumuzun kendini ifade etmesine izin vermeli, kısıtlamalardan kaçınmalıyız. Kısıtlanan çocuklar hırçınlaşmakta ve hem öğrenmesi engellenirken hem de engeller konulduğu için hırçınlaşmaktadır. Öncelikle bilmemiz gereken onun bir çocuk olduğu ve yetişkin davranışlarının beklenmemesi gerektiğidir. Bu durumu iyice kavradığımızda ve her an aklımızın ucunda bulundurduğumuzda yaptıklarının normal olduğunu ve engeller koymanın ona zarar vereceğini bilebiliriz.

Hiç yorum yok: