Sürüm: 2.8.6 Firma: WordPress Türkiye Boyut: 2.46 Mb Lisans: Açık kaynak kodlu (GNU/GPL) Dil: Türkçe İşletim: Windows (Tümü) Kısıtlama: |
Tanıtım:
WordPress, GPL lisansına sahip açık kaynaklı, ücretsiz dağıtılan; PHP ve MySQL üzerine kurulmuş bir kişisel yayınlama/blog sistemidir, bu alanda dünyada en çok kullanılan sistemlerden biridir.
WordPress sistemini kullanarak kendinize bir blog sitesi açabilirsiniz, bunun için indireceğiniz bu sistemi uygun bir web sunucusuna (hosting) kurmanız yeterlidir.
Sistem Gereksinimleri
WordPress’i kuracağınız ve barındıracağınız sunucuda şu özelliklerin olması gerekir:
Kurulum
WordPress’i kurmak için indireceğiniz dosyanın içeriğini sunucunuza göndermeniz ve web tarayıcınıza site adresinizi yazmanız yeterlidir. Ekranda çıkacak kurulum yönergelerini takip ederek kurulumu tamamlayabilir, sitenizi yayınlayabilirsiniz.
Kullanım
WordPress’te sitenize yeni yazı eklemek ve diğer ayarları yapmak için yönetim paneli kullanılır. Yönetim paneline ulaşmak için site adresinizden sonra /wp-admin yazabilirsiniz, ekranda kullanıcı adı ve parolanızı girdikten sonra yönetim paneline giriş yapabilir, gerekli ayarları yapabilirsiniz.
Tema ve Eklentiler
WordPress’i kurduğunuzda sitenizin görünümü oldukça sadedir; bu tasarım varsayılan temadır. Yeni temalar ekleyerek veya tasarlayarak sitenizin görünümünü değiştirebilirsiniz. Ücretsiz temaları bulmak için themes.wordpress.net adresine bakabilirsiniz.
Eklentiler, WordPress blogunuzu geliştirmek için kullanılır. Eklentiler ile örneğin sitenize iletişim formu ekleyebilir, anket düzenleyebilir, ses/video çalıcı ekleyebilirsiniz. WordPress için geliştirilen eklentileri wp-plugins.net adresinden indirebilirsiniz.
Not: WordPress’in kurulum ve kullanımı için detaylı bilgi sahibi olmak için WordPress Rehberi‘ne, resmi sitesine ve WordPress Türkiye sitesine bakabilirsiniz.
Versiyon Yenilikleri :
2.8.6 sürümü iki güvenlik açığını kapatmak üzere çıkarılmış. Blogunuzda kayıtlı ve yazma yetkisine sahip, giriş yapmış kullanıcılar bu açıkları kötü niyetle kullanabilirler. Blogunuzda kayıtlı, bu açıkları kötüye kullanabileceğinden şüphelendiğiniz kullanıcılar bulunuyorsa hiç vakit kaybetmeden 2.8.6 sürümüne yükseltme yapmanız öneriliyor.
Sürüm Yükseltme Yardımı :
Sürüm Yükseltme konusunda yardım almak için buraya tıklayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder